Bllokimi i muskujve nga stresi dhe tensioni, si ta kuptoni dhe çlironi trupin tuaj

- Advertisement -

Njerëzit që arrijnë të ‘fshehin’ emocionet janë më të prirur të vuajnë nga tensioni muskulor.

Bllokimi i
emocioneve është shumë i rrezikshëm sepse shkakton vuajtje të panevojshme dhe
nënshtron energjinë e trupit dhe shpirtit.

Ekspertët thonë
se ndonëse njeriu me mendje mund të jetë në gjendje të fikë shumë emocione,
trupi nuk është në gjendje ta bëjë këtë dhe vuan.

- Advertisement -

Në këtë artikull
të AgroWeb.org do të mësoni për rolin që luan ana shpirtërore në shëndetin e
muskujve.

Tensioni i Pjesës së Sipërme të Shpinës
Mbyllja në vete dhe mbajtja për brenda e trishtimit shpaloset fizikisht sidomos
në pjesën e sipërme të shpinës.

Ekspertët thonë
që hapi i parë drejt trajtimit të tensionit të kësaj pjese të shpinës është
çlirimi emocional.

Tensioni i Shpatullës
Njeriu mban mbi shpatulla një sërë përgjegjësish, angazhimesh dhe problemesh.

Kjo barrë e
rëndë shkakton tension dhe dhimbje të shpatullës.

Ekspertët
rekomandojnë që herë pas here të kujtoheni të çliroheni nga një barrë e
panevojshme.

Tensioni i Pjesës së Poshtme të Shpinës
Kjo pjesë vuan shumë nga pasiguritë emocionale.

Dhimbja bëhet më
e fortë kur njeriu injoron problemet e veta dhe nuk pranon veten ashtu siç
është.

Tensioni Abdominal
Shtrëngimi në stomak ndodh kur njeriu duhet të përballet me diçka të
rëndësishme emocionale.

Ndjenjat nuk
duhen anashkaluar dhe injoruar, thonë ekspertët.

Flisni me dikë
qe ju kupton.

Tensioni i Qafës
Tensioni i qafës ndodh kur njeriu refuzon të përballet me diçka stresuese.

Nëse kjo ndodh
rregullisht, do të zgjoheni çdo ditë me dhimbje serioze të qafës.

Tensioni i Mesit
Në këtë rast kemi të bëjmë me diçka që bren ndërgjegjien tuaj.

Gabimet janë për
njerëzit, thotë populli, ndaj merreni shtruar dhe faleni veten ose kërkojini
falje të tjerëve.

Tensioni i Kokës
Tensioni në këtë zonë buron nga frika.

Zbuloni atë që
ju frikëson dhe ky problem emocional do të largohet.

- Advertisement -
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

close