Mësoni përse në disa raste kur takojmë dikë ‘na zërryma’

- Advertisement -

Kush e
di sa herë do të keni marrë një lloj rrufeje pasi prekni një person.

A keni
menduar ndonjëherë pse?

Epo, mund të ndodhë dhe jo aq rrallë që trupi
i njeriut të shfaqë rryma të energjisë elektrike statike, të padukshme për
syrin të cilat janë rezultat i një ndryshimi potencial që ekziston.

- Advertisement -

Çfarë
do të thotë kjo?

Për ta kuptuar këtë shumë mirë, shkenca duhet
të ‘vemë’ në punë shkencën.

Sipas studimeve, trupat tanë, të cilët e
kalojnë energjinë, ndonjëherë e akumulojnë atë.

Rrjedhimisht, kur prekim dikë që është pak a
shumë i ngarkuar sa ne nga pikëpamja elektrostatike, në momentin e kontaktit
ndodh një transferim i ngarkesave elektrike, që synojnë pikërisht balancimin e
ngarkesës ndërmjet dy trupave.

Pse
disa njerëz janë më “elektrikë” se të tjerët?

Por pse
disa njerëz kanë energji elektrike statike më shumë se të tjerët?

Pra, le të themi se kjo është e lidhur me një
sërë faktorësh, para së gjithash ndaj zakoneve.

Nëse, për shembull, personi në fjalë ka qilima
në shtëpi ose nëse lëkura e tij është më e thatë, do të ketë më shumë gjasa që
ato të jenë shkak për krijimin e shkëndijave më të forta elektrike.

Nëse një person është më elektrik se tjetri
varet nga veshja: rrobat prej najloni dhe poliestër favorizojnë këtë fenomen të
bezdisshëm, kështu që do të ishte më mirë të zgjidhni fibra natyrale.

Çfarë
tjetër?

Ah, edhe dietën, si dhe djersën dhe aciditetin
e pH, të cilat mund të kontribuojnë në akumulimin e energjisë, rezultat i një
dehje të qelizave dhe indeve.

Ekspertët këshillojnë të konsumojnë fruta dhe
perime dhe të reduktojnë konsumin e produkteve të qumështit.

- Advertisement -
- Advertisment -

Most Popular

Kjo është përbërja të cilën e pregatisni mjaft kollaj në kuzhinën tuaj : Largon thinjat tuaja dhe bën që

Sa herë që shfaqen thinjat, njerëzit shpesh duan t’i mbulojnë ato. Përveç produkteve kozmetike, ekzistojnë mjete natyrale – por shumë njerëz mendojnë se këto...

test3105

test3105test

Recent Comments

close