Para sulmit në zemër, shfaqet ky ndryshim në lëkurë: Shenjë e cila mund t’jua shpëtojë jetën!

- Advertisement -

Simptomat më të shpeshta të sulmit në zemër janë dhembja në gjoks, frymëmarrja e vështirësuar dhe ndjenja e krupës

Sulmi në zemër shfaqet për shkak të
qarkullimit të pamjaftueshëm të gjakut deri në zemër, por edhe për shkak të
grumbullimit të shtresave yndyrore në arterie, të cilat, gjithashtu, bllokojnë
qarkullimin e gjakut.

Infarkti mund të ketë edhe pasoja fatale, ndërkaq
për t’i shmangur ato pasoja është e nevojshme të reagohet me kohë, transmeton
Telegrafi.

- Advertisement -

Pacienti të cilit i jepet ndihma mjekësore me
kohë ka shanse dukshëm më të mëdha të mbijetojë.

Sipas konstatimeve të Akademisë Amerikane të
Dermatologjisë, sukrepi në lëkurë mund të jetë shenja më e hershme e cila
tregon që do të keni sulm në zemër.

Ky ndryshim në të vërtetë duket mu sikur
sukrep, ndërk

aq në të vërtetë fjala është për shtresat e
kolesterinës, sipas konstatimeve të Akademisë Amerikane të Dermatologjisë.

Kur shtresat yndyrore mbyllin arteriet,
teprica e kolesterinës shtresohet në ndonjë pjesë tjetër të trupit.

”Shenjat mund të shfaqen në lëkurë apo në
thonj. Ndryshimet e papritura në lëkurë sikur fryrje të imëta apo sukrep flasin
që keni rritje të vrullshme të kolesterinës. Këto ndryshime ndodhin si pasojë e
nivelit të lartë të trigliceriteve në gjak”, thotë dr. Mike Morris.

“Mund të shfaqen edhe linja të kuqe apo ngjyrë
vjollce në gishta, nën thonj. Ato në të vërtetë janë dëmtime të enëve të gjakut
të cilat shfaqen para gjendjes së infarktit”.

Nëse e vëreni këtë ndryshim të pazakonshëm, më
së miri do të jetë të shkoni për një vizitë te kardiologu dhe të verifikoni
shëndetin e zemrës, është këshilla e mjekut.

- Advertisement -
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

close