Prej nga erdhi koronavirusi në Wuhan?

- Advertisement -

Pyetja që ka shtruar mbarë bota, ku në Wuhan ka lindur koronavirusi?

Shpjegimi më i zakonshëm është se virusi erdhi nga kafshët te njerëzit në tregun e detit në Wuhan, ku kafshët e egra ruheshin në kushte johigjenike krahas njerëzve, shkruan Cnn

Por, në javën e kaluar, qeveria e Shteteve të
Bashkuara, dhe veçanërisht aleatët e Presidentit Donald Trump, kanë sugjeruar
se virusi erdhi qoftë nga Instituti Wuhan i Institutit të Virologjisë, ose
ndoshta nga laboratorët e afërt kinezë për Kontrollin e Sëmundjeve, ku ishte
duke u studiuar.

- Advertisement -

“Unë thjesht do të thoja, në këtë pikë, është
jokonkluzive megjithëse pesha e provave duket se tregon natyrore (origjinë).
Por ne nuk e dimë me siguri,” u tha Kryetari i Përgjithshëm i Shtabit Mark
Milley para gazetarëve në 14 Prill.

Qeveria kineze ka mohuar me forcë akuzën,
transmeton lajmi.net.

“Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetit ka
deklaruar në mënyrë të përsëritur se nuk ka ndonjë provë që tregon se virusi
është krijuar,” tha zëdhënësi i ministrisë së jashtme kineze Zhao Lijian më 16
prill.

CNN kërkoi të vizitojë laboratorin e
Institutit të Virologjisë ose të bisedojë me një zëdhënës gjatë udhëtimit tonë
në Wuhan, por nuk iu dha qasja.

- Advertisement -
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

close