Zbulohen grimca të koronavirusit në ajër të ndotur

- Advertisement -

Koronavirusi është zbuluar në grimcat e ndotjes së ajrit nga shkencëtarët, gjatë studimeve të bëra së fundmi për të parë nëse kjo mund të shkaktoj përhapen e tij në distance më të gjata.

Ky hulumtim është
ende preliminar, dhe nuk dihet nëse virusi mbetet i aftë në këto grimca për të
shkaktuar infektimin. Gjithsesi, shkencëtarët italianë përdoren teknika standarde
për të mbledhur mostra të ajrit të ndotur në një vend urban, përktatësisht në provicën
Bergamo dhe identifikuan një gjen specifik të koronavirusit.

Zbulimi u
konfirmua nga keta shkencëtarë, të cilët kishin bërë këtë hulumtim në një
laborator privat.

- Advertisement -

Leonardo Setii
nga Universiteti I Bolonjës në Italia, I cili ishte edhe autor I këtij
hulumtimi tha se ishte e rëndësishme të zbulohet nëse virusi mund të bartës më
lehtësisht kur ajri është I ndotur.

“unë jam një
shkenccëtar dhe shqetësohem kur mendoj se ky virus është I panjohur”, tha ai. “Nëse
kemi informacion për të, ne mund të gjejmë një zgjidhje, mirëpo nëse nuk dijmë për
të, ne do të vuajm vetëm pasojat”.

Edhe dy grupe të
tjera të shkencëtarëve kanë prorzuar më herët se ajti I ndotir mund ta ndihmoj
koronavirusin të udhëtoj më larg nëpër ajër.

Ekspertët nuk janë
të sigurtë nëse këto pika të vogla ajrore mund të shkaktojnë infeksionin e
koronavirusit, megjithëse e dijnë që koronavirusi Sars në vitin 2003 përhapej
edhe në ajër.

Gjithsesi, sipas
tyre duhet kryer ende studime të mëtejshme për të konfirmuar këtë teori.

- Advertisement -
- Advertisment -

Most Popular

Kjo është përbërja të cilën e pregatisni mjaft kollaj në kuzhinën tuaj : Largon thinjat tuaja dhe bën që

Sa herë që shfaqen thinjat, njerëzit shpesh duan t’i mbulojnë ato. Përveç produkteve kozmetike, ekzistojnë mjete natyrale – por shumë njerëz mendojnë se këto...

test3105

test3105test

Recent Comments

close