Home Histori MURET E ILIRISË U SHKULËN PËR TË NDËRTUAR VENECIAN

MURET E ILIRISË U SHKULËN PËR TË NDËRTUAR VENECIAN

0
MURET E ILIRISË U SHKULËN PËR TË NDËRTUAR VENECIAN

Sa për qytetin e madh [ilir] të Salonës [Kroaci], deri para pak vitesh nuk mund të shihej asnjë gjurmë e tij.

Kur bregdeti dalmat, – i gjithi përveç Raguzës, – u vendos nën sundimin e Venedikut, zyrtarët venecianë u nxitën që të shkulnin që aty ndërtimet dhe të ndërtonin me to pallatet në Venedik.

Në disa raste, ata do të merrnin në vend të pagave të tyre, pjesë muresh të ndërtimeve.

Titulli: In the land of Nod
Autori: Hubert Butler
Redaktor: Neal Ascherson
Botues: Lilliput Press, 1996

Burimi: Njekomb.org