Nëse ju dhembë shpina, shëroni dhëmbët: Stomatologët janë të sigurt në konstatimet e tyre!

Nëse ndieni dhembje në shpinë, nuk duhet menjëherë të shkoni në masazh. Trupi i njeriut është ndërtuar ashtu që brenda tij të jetë çdo gjë e lidhur. Stomatologët theksojnë që shkaktarin e dhembjes së shpinës patjetër duhet ta kërkoni te dhëmbët

Ekspertët e mjekësisë besojnë që gjendja e gavrës së gojës ndikon në qëndrim. Te njerëzit kafka gjendet në unazën e parë cervikale, ndërkaq harqet e dhëmbëve në pozitë të mbyllur përkrahin peshën e kafkës, transmeton Telegrafi.

Pesha goxha e madhe e kokës është e shpërndarë në mënyrë të barabartë nëpër dhëmbë. Më të mëdhenjtë dhe më të fortët janë dhëmballët, në ta vendoset rëndesa më e madhe, ndërkaq dhëmbët e parë janë më të hollë, sepse shërbejnë vetëm për kafshim të produkteve.

Peshën më të madhe e bartin dhëmballët, prandaj dhëmballët e parë janë më të mëdhenj, ndërsa më vonë zvogëlohen. Me këtë radhë pesha e kafkës edhe shpërndahet në ta.

Nëse dhëmbët kanë lartësi të pamjaftueshme për shkak të rregullimit të keq apo mungesës së dhëmbëve, pesha lëvizet. Presioni bëhet në dhembët e tjerë, i shkatërron, ndërkaq kafka e mbajtur në mënyrë jo të barabartë shkakton çrregullim në qëndrim.

Nëse disa dhëmbë janë prishur apo ju mungojnë, atëherë kafka më nuk mundet në tërësi të pushojë mbi harqet e dhëmbëve dhe peshën e vet e vendos në kurriz, gjë që shkakton kompresion.

Shtylla kurrizore, duke pasur ngarkesë të vazhdueshme, fillon të zvogëlohet, ndërsa ajo manifestohet me patologji të ndryshme – me lakim, shtrëngim të muskujve, përfundime të pabarabarta, bën presion në organet e brendshme, arterie, inde të kërcit.

Si rezultat i këtyre kompresioneve shfaqen sindromat e dhembjes dhe sëmundjet kronike.

Si të mbrohet shpina?

Për të drejtuar qëndrimin dhe për të eliminuar dhembjen e shpinës, nevojitet që:

▪ Të forconi muskujt e stomakut dhe të shpinës;

▪ Përmirësoni dhëmbët, nëse ju mungon ndonjë dhëmb vendosni implante.

▪ Për të qenë kafshimi i drejtë, patjetër duhet të merrni frymë nëpër hundë. /Telegrafi/

Most Popular

Horoskopi ditor për nesër, e shtunë 26 shtator 2020

Ky është horoskopi për ditën e shtunë 26 shtator 2020. Njihuni me parashikimin e astrologut italian Paolo Fox, për punën, shëndetin dhe ndjenjat, si...

Keni mungesë hekuri në organizëm, këto ushqime e posedojnë atë

Ushqimet që hamë influencojnë ndjeshëm hekurin që trupi arrin të përthithë për të plotësuar nevojat e tij. Doza e rekomanduar ditore e hekurit është 7–18 mg për...

Horoskopi ditor për nesër, e premte 25 shtator 2020

Ky është horoskopi për ditën e premte 25 shtator 2020. Njihuni me parashikimin e astrologut italian Paolo Fox, për punën, shëndetin dhe ndjenjat, si...

E tmerrshme: Gjendet një mi gjigant në Meksikë

Një “krijesë” misterioze u nxor nga kanalizimet pas një periudhe shiu masiv në Mexico City. “Miu gjigant” ishte pjesë e 22 ton mbeturinave të tërhequra...

Recent Comments